"Amit tapasztalsz, érzesz és tanulsz,
Évmilliókra lesz tulajdonod. "

-Madách Imre: Az ember tragédiája

 

<<  Február 2018  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
192021
    

 

Ökoiskola

 

http://tehetseg.hu

diákönkormányzatunk honlapja

Prohászka Alapítvány pályázati adatlap

Tisztelt Pályázók!

Az alábbi linken letölthető adatlapot kérjük használni a pályázat, kérés leadása során.

Pályázati adatlap

Köszönettel: a Kuratórium

A Prohászka Ottokár Alapítvány bemutatása

A Prohászka Ottokár Alapítvány bemutatása

A Prohászka Ottokár Alapítvány kuratóriumának elnöke: Vágujhelyi Pál

Az alapítvány adószáma: 19177232-1-13

Az alapítvány bankszámlaszáma: OTP Bank 11742348-20020031

Az alapítványt 1994-ben Dr. Németh László plébános, és az akkori Képviselőtestület két tagja alapította.

Az Alapítvány célja: A P.O.K.G.  anyagi és erkölcsi támogatása, a magas szintű oktató-, és nevelőmunka biztosítása céljából.

- működési költségek

- fejlesztések

- pályázatok kiírása

- hátrányos helyzetű diákok közösségi programokban való részvételének támogatása

- oktatás tárgyi feltételeinek biztosítása

- tehetséggondozás

- közösségfejlesztés, szakkörök támogatása

-diáksport

A támogatásokat a benyújtott kérelmek alapján Kuratórium többségi döntéssel ítéli oda.

Az Alapítvány működési költségei:

Az Alapítvány csak a törvényi előírások teljesítéséhez szükséges banki költségekkel terheli a pénzeszközöket. Az Alapítványnak más költsége nincs!

Az Alapítvány anyagi forrásai:

- Minden évben jelentős támogatási tétel az SZJA 1 %-ának felajánlásából érkezik.

- A másik jelentős forrás a szülők által befizetett támogatás

- Szülői támogatói bál bevétele

- Minden évben részt veszünk az önkormányzat Civil Alap pályázatán.

 

Az alapítvány működésének 22 esztendeje alatt számos fejlesztés valósulhatott meg a szülők áldozatos segítségével:

Az első években az építés befejezését segítette az alapítvány. A portásfülke építése elengedhetetlenül szükséges volt, hogy biztonságban legyenek a gyerekek értékei.

Az ebédlő építésének befejezése a szülők segítségével az utolsó pillanatban történt, mivel az ÁNTSZ már nem engedélyezte az alagsorban működő étkező működését.

A tantermek ajándékba kapott használt bútorainak cseréje sem tűrt halasztást, hogy a gyerekek korszerű, életkoruknak megfelelő méretű padokban tanulhassanak.

A szaktantermek létrehozását, a szertárak, számítástechnikai terem felszerelését is jelentős összeggel támogatta az alapítvány.

A 90-es években akkoriban korszerű audiovizuális eszközökkel a szülők segítsége nélkül nem tudtunk volna minden osztályt ellátni. Azóta a magnetofonok és kivetítők video lejátszókra, majd projektorokra lettek cserélve.

Az erős napsütésnek kitett osztályok ablakai elé árnyékoló került.

Az aulába az ajándékba kapott függöny mellé, kiegészítő függönyök, sötétítőfüggönyök, táncszőnyeg, vetítő- és hangosító rendszer került.

A sportcsarnok felszerelésére több mint 7 millió forintot utalt az alapítvány: sporteszközök beszerzése, színházi és közösségi kulturális előadásokhoz szükséges felszerelések beszerzése (székek, a sportcsarnok burkolatának védelmét szolgáló szőnyeg, pódium, függöny, hangosítás).

A 2017-es évben a Szülői Bál bevételéből és az alapítvány pénzeszközeiből közel 3 millió forint támogatás jutott a Németh László terem felújítására.

Közösségi programok és szociális támogatás

Az alapítvány megalakulása óta támogatja a gimnázium tanulmányi-, sport-, kulturális- és szabadidős közösség építő programjait (tehetségtábor, sportversenyek és sporttáborok, cserediák programok, kórustalálkozók és versenyek, határon kívüli magyar közösségek és kultúrájuk megismerése).

A szociális támogatás lehetővé teszi, hogy anyagi okok miatt egyetlen gyerek sem maradjon le az osztálykirándulásokról, nyári táborokról.

Minden fejlesztést, amit a szülők segítségével a gimnáziumban megvalósítunk, gyermekeink éveken át élvezhetik, és az utánuk itt tanuló gyerekek nevelését, tanítását is segíti.

Az alapítvány támogatása

Kérjük a szülőket, hogy anyagi lehetőségük szerint Családonként legalább havi 2.000 forint befizetésével támogassák az alapítványt. Éves szinten 6-8 millió forint anyagi lehetőséggel biztosíthatjuk, hogy gyermekeink a kor követelményeinek megfelelő színvonalon és jó körülmények között készüljenek az érettségire. A közösen összeadott pénz megsokszorozza a lehetőségeket. Keresztény értékrendünk szerint nem fogadhatjuk el magunktól, hogy közteherviselés helyett, mások viseljék helyettünk az anyagi terheket.

Az elmúlt, közel két és fél évtizedben befolyt támogatásokból megvalósult beruházások napjainkban is gyermekeink hasznára vannak, a mai támogatók által megvalósult fejlesztéseket a jövő generációja hosszú évekig élvezheti.

A versenyek, kirándulások, nyári programok, táborok gazdag hagyományai a támogatók által befizetett forintokból alakulhattak ki.

- Lehetőség van természetbeli támogatásra is az alapítványon keresztül.

A céges befizetőknek (pénzbeli, vagy természetbeni támogatás összegéről) adóigazolást adunk az adókedvezmény igénybevételéhez.

Adó 1%-a

Szeretnénk megkérni a szülőket, hogy segítsenek az adó 1%-ok gyűjtésében is. Ehhez a portán és az iskolatitkárnál elhelyeztünk névjegykártya méretű, az alapítvány adatait tartalmazó kártyákat. Ha mindenki néhány adatkártyát betesz a pénztárcájába, akkor a rokonok, ismerősök, kollegák körében lehet népszerűsíteni a támogatás lehetőségét.

Praktikus információk:

Az alapítvány e-mail címe: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Az alapítvány támogatására csekken, vagy banki átutalással van lehetőség.

Az alapítványhoz benyújtott kérések támogatások szabályzata és űrlapja a honlapról letölthető!

Az Alapítvánnyal a postai kapcsolatot az Iskolatitkár biztosítja. Itt lehet leadni a kérelmeket is.

Az Iskolatitkártól lehet az Alapítvány támogatásához befizetési csekket kérni.

Fontos, hogy csak arra a cég-névre lehet kiállítani az adókedvezmény igénybevételéhez az adóigazolást, amely név a csekken, átutaláson befizetőként szerepel.

Pénzügyi beszámoló:

A számviteli törvény szerint készített éves beszámolók a gimnázium honlapján és a titkárság folyosóján, az alapítvány hirdetőtábláján megtekinthető.

Regisztrált tehetségpont

 

 

a mai ebéd:

-Paradicsomleves betűtésztával
- Csikós tokány, párolt rizs
(*glutén, tejtermék)