"A műveltség jó sorsban ékesség,
balsorsban menedék.
Úgy gondolkodj, mint a bölcs,
de úgy beszélj,
mint az egyszerű emberek. "
-Arisztotelész

 

<<  Január 2019  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
141516171820
2123242627
30   

 

Ökoiskola

 

http://tehetseg.hu

diákönkormányzatunk honlapja

A Prohászka Ottokár Alapítvány bemutatása

A Prohászka Ottokár Alapítvány bemutatása

Alapadatok:

Az Alapítvány székhelye:                      2092 Budakeszi, Széchenyi u. 141.

Az Alapítvány adószáma:                    19177232-1-13

Statisztikai számjel:                              19177232 9499 569 13

Az Alapítvány bankszámlaszáma:       OTP Bank 11742348-20020031

Az Alapítvány jogállása:                       közhasznú

Az Alapítvány nyilvántartási száma:       128.   (AM-128)

Az Alapítvány e-mail címe: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Az Alapítvány döntéshozó szerve:         az Alapítvány kuratóriuma.

 

Az Alapítvány képviselője Mayer Bernadett az Alapítvány elnöke. A kuratórium feladatait és jogkörét az Alapító Okirat határozza meg.

 

 

Az Alapítvány célja:

A Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium (továbbiakban: Gimnázium) anyagi és erkölcsi támogatása, a magas szintű oktató-, és nevelőmunka biztosítása céljából. Többek között a Gimnázium működésével kapcsolatos költségek fedezése, a közösségfejlesztés, a tehetséggondozás, a hátrányos helyzetű diákok segítése, a diáksport támogatása, a magas színvonalú oktatást biztosító tárgyi feltételek biztosításának támogatása, a diákjóléti és sportlétesítmények létrehozásának elősegítése.

 

 

 

 

Az Alapítvány megalakulása óta támogatja a Gimnázium tanulmányi-, sport-, kulturális- és szabadidős közösség építő programjait (tehetségtábor, sportversenyek és sporttáborok, cserediák programok, kórustalálkozók és versenyek, határon kívüli magyar közösségek és kultúrájuk megismerése).

A szociális támogatások lehetővé teszik, hogy anyagi okok miatt egyetlen gyerek sem maradjon le az osztálykirándulásokról, nyári táborokról. A szociális támogatások segítik, erősítik gyermekeinkben a közösséggé kovácsolódást, a társadalmi közösségvállalás és megfelelő szociális érzékenység kialakulását.

Minden fejlesztést, amit a szülők segítségével a Gimnáziumban megvalósítunk, gyermekeink éveken át élvezhetik, és az utánuk itt tanuló gyerekek nevelését, tanítását is segíti.

 

 

Pályázati kérelmek:

Az Alapítványhoz benyújtott támogatási kérelmek szabályzata és űrlapja a honlapról letölthető! Az Alapítvánnyal a postai kapcsolatot a Gimnázium Iskolatitkára biztosítja. Itt lehet leadni a kérelmeket is.

A támogatásokat a benyújtott kérelmek alapján a Kuratórium többségi döntéssel ítéli oda.

 

Történet:

Az Alapítványt 1994-ben Dr. Németh László plébános, és az akkori Képviselőtestület két tagja alapította.

Az Alapítvány működésének 24 esztendeje alatt számos fejlesztés valósulhatott meg a szülők áldozatos segítségével. Az első években az Alapítvány a Gimnázium építésének befejezését valamint az oktatás megkezdéséhez szükséges eszközök beszerzését támogatta.

Ezt követően a szülők nagylelkű adományainak köszönhetően az Alapítvány jelentős összeggel tudta segíteni:

-       a szaktantermek létrehozását, a szertárak, számítástechnikai terem felszerelését, a tantermek használt bútorainak cseréjét;

-       az épületben lévő audiovizuális eszközök folyamatos fejlesztését, projektorok beszerzését;

-       az erős napsütésnek kitett osztályok ablakai elé árnyékoló beszerzését; valamint

-       az aula kiegészítő függönyökkel, sötétítőfüggönyökkel, táncszőnyeggel, vetítő- és hangosító rendszerrel történő felszerelését.

2014-ben az újonnan épült sportcsarnok-tornaterem használatba vételéhez nyújtott, több mint 7 millió forint összegű támogatást az Alapítvány elsősorban sporteszközök, öltöző-berendezés, táncterem tükörfal, többcélú hasznosításhoz védőszőnyeg, mobil-színpad, székek, hangosítás beszerzésére. A 2017-es évben a Szülői Bál bevételéből és az Alapítvány pénzeszközeiből közel 3 millió forint támogatás jutott a Németh László terem felújítására.

 

Az Alapítvány működési költségei:

Az Alapítvány csak a törvényi előírások teljesítéséhez szükséges banki és könyvviteli költségekkel terheli a pénzeszközöket. Az Alapítványnak más költsége nincs, a Kuratórium tagjai és önkéntesei tisztségüket díjazás nélkül látják el!

Az Alapítvány anyagi forrásai:

- Személyi Jövedelemadó 1 %-ának felajánlása;

- Szülők által befizetett támogatások, adományok;

- Szülői támogatói bál bevétele;

- Civil szervezetek részére kiírt állami, önkormányzati pályázatok.

 

 

Az Alapítvány támogatása

1)      A Prohászka Ottokár Alapítvány kéri a szülőket, hogy anyagi lehetőségük szerint Családonként legalább havi 2.000,- Ft befizetésével támogassák az Alapítványt. Éves szinten 6-8 millió forint anyagi lehetőséggel biztosíthatjuk, hogy gyermekeink a kor követelményeinek megfelelő színvonalon és jó körülmények között tanulhassanak, készüljenek az érettségire. A közösen összeadott pénz megsokszorozza a lehetőségeket. Az elmúlt, több mint két és fél évtizedben befolyt támogatásokból megvalósult beszerzések, fejlesztések napjainkban is gyermekeink hasznára vannak, a mai támogatók által megvalósult fejlesztéseket pedig a jövő generációja hosszú évekig élvezheti. A versenyek, kirándulások, nyári programok, táborok gazdag hagyományai a támogatók által befizetett forintokból alakulhattak ki.

2)      Lehetőség van természetbeli támogatásra is az Alapítványon keresztül. A céges befizetőknek (pénzbeli, vagy természetbeni támogatás összegéről) adóigazolást adunk az adókedvezmény igénybevételéhez. Az adóigazolás arra a cégnévre kerül kiállításra, amely név a banki átutaláson befizetőként szerepel.

3)      Adó 1%-a

A Prohászka Ottokár Alapítvány egyúttal tisztelettel kéri, hogy amennyiben egyéb nemes cél nem köti le személyi jövedelemadójuk felajánlását, az SZJA második egy százalékával ebben az évben is támogassák az Alapítvány céljainak megvalósítását!

Az Alapítvány adószáma:        19177232-1-13

A kedvezményezett neve:       Prohászka Ottokár Alapítvány

 

Az alapítvány támogatására banki átutalással,  bankszámlára történő készpénz befizetéssel vagy csekken is van lehetőség.

Az Alapítvány bankszámlaszáma:          OTP Bank 11742348-20020031

 

 

Okiratok, Pénzügyi beszámolók:

A számviteli törvény szerint készített éves beszámolók, az Alapító Okirat valamint az Alapítvány Szervezeti és Működési Szabályzata a Gimnázium honlapján és a titkárság folyosóján, az Alapítvány hirdetőtábláján megtekinthető.

Regisztrált tehetségpont

 

 

a mai ebéd:

- Fahéjas almaleves
- Milánói makaróni
kis bécsivel,
reszelt sajttal

(*glutén,tejtermék)