"Amit tapasztalsz, érzesz és tanulsz,
Évmilliókra lesz tulajdonod. "

-Madách Imre: Az ember tragédiája

 

<<  November 2018  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
21232425
26272829  

 

Ökoiskola

 

http://tehetseg.hu

diákönkormányzatunk honlapja

 


 

 

Iskolánk 1990 óta működik nyolcosztályos katolikus gimnáziumként, melynek célja a művelt keresztény értelmiség képzése és nevelése, valamint felkészítése a majdani társadalmi szerepvállalásra. Iskolánkba jelenleg 518 tanuló jár, az oktatás évfolyamonként két osztályban folyik, ahol az élő idegen nyelvek közül a német és az angol nyelv elsajátítása a cél. Emellett kötelező tantárgy a hittan és a latin örökségünk megismerése.

Délutánonként szakkörök, sportfoglalkozások valamint tehetségfejlesztő programok várják diákjainkat. Egy évvel ezelőtt hoztuk létre az iskola Teaházát, amely kedvenc találkozóhelye lett diákjainknak és számos kulturális programnak helyet ad.

Iskolánk életében fontos szerepet töltenek be az egyházi programok, mely által szellemi és lelki megerősítést kap közösségünk valamennyi tagja. Emellett fontosnak tartjuk a hagyományok ápolását, a nemzeti ünnepekhez kapcsolódó megemlékezést.

Tanulóink sokoldalúak, érdeklődőek, vállalkozó szelleműek és szívesen vesznek részt diákprogramok /farsang, suli-buli, diákbál/ megszervezésében és lebonyolításában. Ebben jelentős segítséget nyújt az iskola diákönkormányzata.

A nevelés közös feladat, kiemelten fontosnak tartjuk a szülőkkel való aktív együttműködést, közös rendezvényeink/családi nap, szülők-nevelők bálja/ kiváló alkalmat teremtenek e kapcsolat ápolására.

Intézményünk egy olyan hely, ahol valamennyi diák  a közösség részévé válik, megtalálja barátait, a tanárait, akikre számíthat, akik segítenek eligazodni a mai modern rohanó világunkban.