"Ki gépen száll fölébe,
annak térkép e táj,
s nem tudja, hol lakott itt
Vörösmarty Mihály"

-Radnóti Miklós: Nem tudhatom...

 

<<  Február 2019  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
1112131415
20212224
262728   

 

Ökoiskola

 

http://tehetseg.hu

diákönkormányzatunk honlapja

Kedves Diákok és Szülők!

Örömmel hirdetjük újabb tanulmányi kirándulásunkat, ezúttal :

Skóciába, 2016. szeptember 10-18-ig.
Jelentkezési határidő: 2015. november 06

 

Mélyföldtől a Felföldig

Utazás:    Autóbusszal (légkondicionálás, DVD)
Szállás:     Holiday Parkban, mobil home-okban
Ellátás:    Mobil home-okban teljes ellátással
Komp:    2 x 1 éj szállás kompon 4 ágyas kabinokban, önellátással

1. nap: Indulás a déli órákban Budapestről. Utazás Ausztrián, Németországon és Hollandián keresztül. Éjszaka az autóbuszon.
2. nap AMSZTERDAM -"ÉSZAK VELENCÉJE" (F): Érkezés reggel Amszterdamba: délelőtt a Van Gogh Múzeum megtekintése. Séta a belvárosban (Királyi Palota, Dam), majd hangulatos sétahajózás a csatornákon, a "gracht"-ok világában. Délután utazás a kikötőbe, éjszakai kompátkelés a tengeren az Amszterdam ? Newcastle útvonalon.
3. nap DÉL-SKÓCIA: A Tweed-folyó völgye (F): Érkezés az észak-angliai kikötőbe a reggeli órákban. Utazás Skóciába, megálló Kelso-ban (Kelso Abbey), majd Skócia legnagyobb lakott kastélyában, a Floors Castle-ben.

Délután látogatás a "Lowland" whisky-központjában, a Glenkinchie desztillálóban. Este a szállás elfoglalása a holiday parkban.
4. nap EDINBURGH, A KIRÁLYI FŐVÁROS: Edinburgh Castle (F) (skót koronázási ékszerek, Stone of Scone, Mons Meg óriáságyú, Great Hall, stb.), St Giles' Cathedral (Bogáncs-kápolna), Royal Mile, Játékmúzeum, Scott Memorial, National Gallery of Scotland, vásárlás Edinburgh főutcáján, a Princess Street-en.
5. nap SZÖRNYNÉZŐBEN A SKÓT FELFÖLDÖN (F): Utazás a Loch Ness-hez, a tóparton álló romantikus Urquhart Castle romjainak megtekintése. A Ben Nevis-t és Fort William-et érintve érkezünk meg a lenyűgöző Glencoe szorosba, ahol a Skyfall c. film zárójeleneteit forgatták. Túrázás a hegyoldalban található vízesésekhez. Este érkezés vissza a Holiday Park-ba.

6. nap MAGYAR EMLÉKEK NYOMÁBAN (F): Utazás Skócia ősi fővárosába, látogatás a dunfermline-i apátságban (Magyarországi Szent Margit és Robert Bruce sírja). Délután kirándulás Dundee-ba, ahol megtekintjük Scott kapitány felfedezőhajóját, a Discovery-t. Hazafelé megálló Skócia legszebb tengerparti városában, St Andrews-ban.
7. nap AZ ANGOL-SKÓT HATÁRVIDÉK (F): Séta St. Abbs halászfaluban, jó idő esetén túrázás a közeli természetvédelmi terület tengerparti szikláihoz. Délután a monumentális Bamburgh Castle megtekintése (Northumberland ősi királyainak székhelye, az Armstrong család otthona, repüléstörténeti kiállítás stb.). Kora este kompra szállás, éjszaka utazás Hollandiába.

8. nap UTRECHT: Érkezés Hollandiába a reggeli órákban. Utazás a híres iskolavárosba, Utrecht-be. Séta a belvárosban a Dóm környékén és az Oudegracht hangulatos hídjain. Délután indulás haza, éjszaka az autóbuszon.
9. nap: Érkezés Budapestre a reggeli órákban.


Utazás:     Mélyföldtől a Felföldig:    mobil home-os elhelyezéssel, teljes ellátással
Időpont:    2016. szeptember 10. ? 18.
Részvételi díj:
-    minimum 40 fizető utas esetén: 127.600,- Ft
-    minimum 50 fizető utas esetén: 120.600,- Ft
mely a tartalmazza az utazás szervezését a következő szolgáltatásokkal:
-    4 éj szállást mobil home-okban önellátással,
-    retúr átkelést Angliába az  Amsterdam ? Newcastle útvonalon,
-    2 x 1 éj szállást a kompon 4 ágyas kabinokban önellátással,
-    az autóbusz költségeit (km díjak, autópályadíjak, úthasználati adók, napidíjak stb.)
-    az idegenvezetést
-    az ellátást
Ellátás a mobil home-ban: Ellátást szükség esetén Magyarországról magunkkal hozott és a célországban vásárolt élelmiszerekből tudjuk biztosítani. Ez esetben a reggelit (kenyér, vaj, lekvár, sajt, tej v. tea stb.), a csomagolt ebédet ill. a vacsorát (zacskós leves, konzerv, tészta, pizza stb.) a szálláshely konyhájában kell az utasoknak elkészíteniük. Az ellátás bőséges, de speciális kéréseket nem tudunk kielégíteni. Különleges igényű utasainknak ajánljuk, hogy saját maguk gondoskodjanak az élelmiszerekről.
A fenti ár nem tartalmazza:
-    a biztosítás költségét
-    a fakultatív programok, kirándulások költségét (amszterdami és skóciai programok):

  • 18 éves korig összesen:     kb. 60 font
  • 18 éves kor felett összesen:     kb. 90 fontAz utazást 20.000,- Ft / fő előleggel lehet lefoglalni a gazdasági irodában.


Student Lines Diákutazási Iroda, engedélyszám: R-1089/1994
H-1067 Budapest, Teréz krt. 27. Tel.: 302-7767, Fax:374-0682, Tel./Fax: 302-7637