"A műveltség jó sorsban ékesség,
balsorsban menedék.
Úgy gondolkodj, mint a bölcs,
de úgy beszélj,
mint az egyszerű emberek. "
-Arisztotelész

 

<<  Január 2019  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
141516171820
2123242627
30   

 

Ökoiskola

 

http://tehetseg.hu

diákönkormányzatunk honlapja

Anglia 2018

Kedves Szülők!

Szeretettel hirdetjük jövő évi tanulmányi kirándulásunkat:

Észak-Írország - Skócia - Anglia

Jelentkezési határidő: 2017. november 20.

 

Tervezett időpont: 2018. szeptember 8-16.

Utazás: Autóbusszal (légkondicionálás, video)

Szállás: Holiday Parkban, mobil home-okban, Tranzitszállás: 3x1 éj

Ellátás: A mobil home-okban teljes panzió

Komp: 1 éj szállás kompon 4 ágyas kabinokban, önellátással

1. nap

Kora reggel indulás Budakesziről. Utazás rövid megállókkal Ausztrián és Németországon keresztül. Este tranzitszállás a német-belga határ közelében.

2. nap

's Hertogenbosch: Utazás Hollandiába. Városnézés Bosch szülővárosában, 's Hertogenbosch-ban. Látogatás a Szent János katedrálisban, majd szabadprogram a csatornák partján és a hangulatos vasárnapi piacon. Délután séta a hollandok egyik kedvenc tengerparti városában, Zandwort homokos partján. Délután utazás a kikötőbe, éjszakai kompátkelés a tengeren az Amszterdam - Newcastle útvonalon.

 

 

3. nap:

A skót-angol határvidék: Érkezés az észak-angliai kikötőbe a reggeli órákban. Utazás az ősi határhoz, a Hadriánus császár által épített római kori falhoz. Megálló Gretna Green-ben, ahol a híres kovács akár össze is esketi a vállalkozó szellemű utasokat (Old Blacksmith's Shop, kiállítás). Este a szállás elfoglalása a skót tengerparton.

4. nap:

Edinburgh, a királyi főváros: Városnézés Skócia fővárosában: Edinburgh Castle (skót koronázási ékszerek, Stone of Scone, Mons Meg óriáságyú, Great Hall, stb.), St. Giles Cathedral (Bogáncs-kápolna), Royal Mile, Játékmúzeum, Scott Memorial, vásárlás Edinburgh főutcáján, a Princess Street-en.

5. nap:

Írország északi partvidéke: Kompátkelés az Ír szigetre. Utazás az Észak-Ír tengerpart legszebb részein az Antrim hegység lábánál. Megálló a Ballintoy-öbölnél, majd séta az óriások útján, az UNESCO világörökségekhez tartozó Giant's Causeway-en. Látogatás a közeli sziklaszirtre épült Dunluce Castle romjainál. Visszaérkezés a szállásra késő este.

 

6. nap: Burns nyomában Ayrshire-ben: Megálló Dunure Castle maradványainál, majd séta a tengerparton a kövekből kirakott kis labirintushoz. Látogatás a Kennedy család kastélyában, a Culzean Castle-ben (grófi apartmanok, fegyvertár, őspark). Délután utazás Allowaybe, séta Robert Burns által híressé vált hídon (Brig O'Doon, Burns emlékmű).

7. nap: Lake District: Utazás Angliába. Kirándulás Anglia egyik legvonzóbb Nemzeti Parkjába az angol tóvidékhez. Megálló a Lake District kedvelt kirándulóhelyén, túrázás az Aira Force vízeséshez, majd séta a Windermere tó partján Bowness-ben. Este a szállás elfoglalása a London közeli tranzitszálláson.

8. nap: Brugge: Délelőtt utazás Folkestone-ba. Átkelés a Csalagúton. Hazafelé városnézés Flandria legszebb városában, Brugge-ben (Szentvér-kápolna, Városháza, Notre Dame, csatornák partja). A Belfort torony tetejéről gyönyörködhetünk a város panorámájában. Este a tranzitszállás elfoglalása.

9. nap: Utazás Belgiumon, Németországon és Ausztrián keresztül. Érkezés Budakeszire a késő esti órákban.

Az utazás részvételi díja:

Minimum 40 fizető utas esetén: 149.800,- Ft / fő

Minimum 50 fizető utas esetén: 141.800,- Ft / fő

- Programok, kirándulások költsége várhatóan:

18 éves korig: 100 font, 18 éves kor felett: 120 font

Regisztrált tehetségpont

 

 

a mai ebéd:

- Fahéjas almaleves
- Milánói makaróni
kis bécsivel,
reszelt sajttal

(*glutén,tejtermék)