"Csak addig vagyunk szigorúak mások iránt,
míg magunkat nem ismerjük."

-Eötvös József

 

<<  Július 2022  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

 

Ökoiskola

 

http://tehetseg.hu

diákönkormányzatunk honlapja

A központi felvételi vizsgadolgozat megtekintése

A kiértékelt feladatlapok megtekintése: 2022. január 28. péntek 8 -16 óráig.
A tanuló vizsgabehívója tartalmazza a megtekintés pontos időpontját.
8 órától 60 perces időintervallumokban 15-20 tanuló szülője tekintheti meg a kiértékelt vizsgalapokat.
(Kérjük, az időpontokat szigorúan tartsák be, hogy nagyobb csoportosulás ne alakulhasson ki a megtekintés alkalmával, illetve elkerülhessük a hosszú várakozási időt a szabadban. Amennyiben a megadott időpont semmiképpen nem megfelelő, telefonon jelezzék a titkárságon.)

A megtekintés helyszínén, a Németh László teremben egyszerre 5 szülő tartózkodhat, várakozni a terem külső bejáratánál, a szabadban lehet.
A megtekintésre íróeszköz nem vihető be.
A járványügyi előírásoknak megfelelően a dolgozat helyben nem tanulmányozható.
Képrögzítésre alkalmas eszközzel (okostelefon, fényképezőgép) le kell fényképezni, hogy azt össze tudják vetni a javítókulccsal. A javítókulcs az Oktatási Hivatal honlapján a megírás napján 13 órától elérhető.
Amennyiben képrögzítésre alkalmas eszköz nem áll rendelkezésükre, a megtekintést felügyelő tanárnál ezt jelezzék! Ebben az esetben a titkárságon készítünk fénymásolatot vagy szkenneljük, és e-mail-ben továbbítjuk a dolgozatot.
Felhívjuk figyelmüket, hogy a megtekintésre is vonatkozik az a szabály, hogy az intézménybe külsős személyek csak védettséget igazoló okmány bemutatása után léphetnek.
Amennyiben a szülő személyesen nem tud megjelenni, meghatalmazhat más személyt a dolgozat lefotózásával. Ebben az esetben a meghatalmazottnak be kell mutatnia az írásos meghatalmazást a megtekintést felügyelő tanárnak.

Észrevételezés:
A vizsgázó és szülője a hivatalos javítási-értékelési útmutatótól eltérő értékelés esetén észrevételeit a megtekintést követő első munkanap végéig (január 31. hétfő) - tizenhat óráig - írásban adhatja le.
Az észrevételt az itt letölthető nyomtatvány kitöltésével kell megtenni.
Az észrevétel benyújtására nyitva álló határidő elmulasztása esetén egy napon belül lehet igazolási kérelmet benyújtani. Az igazolási kérelem benyújtási határideje jogvesztő.
Ha az írásbeli vizsgakérdésekre adott megoldás értékelésére a vizsgázó észrevételt nyújt be, az iskola az észrevételt érdemben elbírálja. Az iskola a bírálat eredményét határozat formájában, megfelelő indokolással, az észrevétel benyújtását követő három munkanapon belül (február 3-áig) írásban közli az észrevételt tevővel.
Ha az észrevételt tevő az iskola határozatának kézhezvétele után is fenntartja korábbi észrevételét, ezt három napon belül írásban közli a vizsgát szervező iskolával. A fellebbezés benyújtására meghatározott határidő elmulasztása miatt igazolásnak helye nincs.
Az iskola a fenntartott észrevételt az ügyre vonatkozó dokumentumokkal együtt egy munkanapon belül megküldi az Oktatási Hivatalnak. A Hivatal a fenntartott észrevételt érdemben elbírálja. A bírálat eredményét határozat formájában, megfelelő indokolással, az észrevétel benyújtását követő nyolc napon belül rövid úton (elektronikus úton) írásban közli az iskolával, valamint postai úton megküldi az iskolának és az észrevételt tevőnek.