"Az iskola arra való, 
hogy az ember megtanuljon tanulni, 
hogy felébredjen tudásvágya, 
megismerje a jól végzett munka örömét,
megízlelje az alkotás izgalmát,
és megtalálja azt a munkát, 
amit szeretni fog. "

-Szent-Györgyi Albert

 

<<  Március 2018  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
 

 

Ökoiskola

 

http://tehetseg.hu

diákönkormányzatunk honlapja

Testnevelés

Adó 1% felajánlása

A Prohászka Ottokár Alapítvány tisztelettel kéri, hogy személyi jövedelemadójának második egy százalékával ebben az évben is támogassa az Alapítvány céljainak megvalósítását! Kérjük, hogy az alapítvány számára felajánlott 1%-okkal segítsék az oktatás korszerűsítéséhez szükséges eszközfejlesztést és a szociális kiadásokat!

Köszönettel: az Alapítvány Kuratóriuma

Röplabdás hírek

Március hónapban mind a négy - 5-6. korcsoportos fiúk, 5-6. korcsoportos lányok, 4. korcsoportos lányok és a 3. korcsoportos lány mini - csapatunk körzeti döntőkben kezdte meg tavaszi szereplését, fényes sikerrel. A fiúk, csoportjukból első helyen, a nagy lányok szintén első helyen továbbjutva megyei döntőn vettek részt. Fiúk a csoportkörök után a rutinosabb Ráckeve-Ady csapatával küzdöttek meg a döntőbe jutásért, sajnos a várt siker elmaradt. A harmadik helyért a budakeszi Nagy Sándor Gimnáziummal csaptunk össze és 2:0-ás győzelmet arattak a srácok. Szépen csillog a bronzérem...

Az 5-6. korcsoportos "B" kategóriás lány megyei röplabda döntőt ismét a Vácon rendezték meg, ahová a lányok címvédőként érkeztek. Esélyeshez méltón végig rutinosan, de nagy elszántsággal játszottak és a döntőben a Ráckeve-Ady csapatát múlták felül 2:0-ra. Ezzel a megye legjobb csapataként az áprilisi kecskeméti országos döntőre kvalifikálták magukat.

A negyedik korcsoportos lányok szintén területi győztesként jutottak a megyei döntőben, amelyet április 20-án rendeznek meg Gödöllőn. A legifjabbak, a mini korcsoportos (5-6. osztályos) lányok ugyancsak területi bajnokként várják a megye legjobb csapatait iskolánkban, 2017. április 7-én, pénteken a Prohászkában. Szurkolókat szeretettel várunk a fél 10-kor kezdődő mérkőzéseken.

B.D.

XX. Lónyay Focikupa

A téli sporthírekben beharangozott döntőt a tegnapi napon rendezték meg a Pestszentlőrinci Sportcsarnokban. A fiúk a legjobb három csapat egyikeként az aranyéremért küzdöttek. Egy vereséggel és egy döntetlennel - nagy küzdelemben -  a bronzérmet szereztük meg. Népes és csinos szurkolótábor kísérte el a fiúkat, a kupa végeztével együtt örültek harmadik helynek. A csapat kapusa, Stock Szabolcs lett a torna legjobb hálóőre, neki külön is gratulálunk. A díjakat Kozmann György helyettes államtitkár és Kű Lajos, sokszoros válogatott magyar labdarúgó adta át. A csapat tagjai: Ligetfalvi Márton, Sepp Márton, Kalmár Domonkos, Vecsei Botond, Kotmayer Péter, Stock Szabolcs, Kovács Márton, Lesták Benedek, Zolnay Dávid, Finkbeiner Márió, edzőjük Kutasy Pál!

GRATULÁLUNK!

Téli sporthírek

A hideg téli hónapokkal kezdődnek az igazi versenyek a prohászkás csapataink számára és ez az elmúlt három hónap is mozgalmasan telt, sok-sok versennyel és néhány szép eredménnyel. Ezekből csemegézünk a következőkben:

December elején a kosaras lányokkal látogattunk Törökbálintra a B33-as diákolimpia megyei döntőjére. Ez a kosárlabdázásnak a félpályás változata, ahol 3-3 ember játszik egymás ellen, kicsit egyszerűsített szabályok mellett. Látványos, gyors és izgalmas változata a mindenki által ismert kosárlabdázásnak, remekül lehet népszerűsíteni vele a sportágat. Két csapattal vettünk részt a döntőn, amelyen a IV. korcsoportos leány csapatunk a 16 résztvevő csapat közül az országos elődöntőre jogosító negyedik helyet szerezte meg.

A csapat tagjai: Zágoni Petra, Szabó Réka (7.a), Szeremley Bora (7.b) és Szűcs Laura (8.a). Gratulálunk!

Bővebben...

ŐSZI SPORTHÍREK

Az elmúlt három hónapban - ha egy kicsit lassan is - de fokozatosan "beindult" a prohászkás sportélet. Összegyűlt egy csokorra való szép siker, melyekről az alábbiakban számolunk be. HAJRÁ PROHI!

 

Bővebben...