"Az iskola arra való, 
hogy az ember megtanuljon tanulni, 
hogy felébredjen tudásvágya, 
megismerje a jól végzett munka örömét,
megízlelje az alkotás izgalmát,
és megtalálja azt a munkát, 
amit szeretni fog. "

-Szent-Györgyi Albert

 

<<  Március 2019  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
181920
28293031

 

Ökoiskola

 

http://tehetseg.hu

diákönkormányzatunk honlapja

Testnevelés

Röplabdás hírek

Március hónapban mind a négy - 5-6. korcsoportos fiúk, 5-6. korcsoportos lányok, 4. korcsoportos lányok és a 3. korcsoportos lány mini - csapatunk körzeti döntőkben kezdte meg tavaszi szereplését, fényes sikerrel. A fiúk, csoportjukból első helyen, a nagy lányok szintén első helyen továbbjutva megyei döntőn vettek részt. Fiúk a csoportkörök után a rutinosabb Ráckeve-Ady csapatával küzdöttek meg a döntőbe jutásért, sajnos a várt siker elmaradt. A harmadik helyért a budakeszi Nagy Sándor Gimnáziummal csaptunk össze és 2:0-ás győzelmet arattak a srácok. Szépen csillog a bronzérem...

Az 5-6. korcsoportos "B" kategóriás lány megyei röplabda döntőt ismét a Vácon rendezték meg, ahová a lányok címvédőként érkeztek. Esélyeshez méltón végig rutinosan, de nagy elszántsággal játszottak és a döntőben a Ráckeve-Ady csapatát múlták felül 2:0-ra. Ezzel a megye legjobb csapataként az áprilisi kecskeméti országos döntőre kvalifikálták magukat.

A negyedik korcsoportos lányok szintén területi győztesként jutottak a megyei döntőben, amelyet április 20-án rendeznek meg Gödöllőn. A legifjabbak, a mini korcsoportos (5-6. osztályos) lányok ugyancsak területi bajnokként várják a megye legjobb csapatait iskolánkban, 2017. április 7-én, pénteken a Prohászkában. Szurkolókat szeretettel várunk a fél 10-kor kezdődő mérkőzéseken.

B.D.

XX. Lónyay Focikupa

A téli sporthírekben beharangozott döntőt a tegnapi napon rendezték meg a Pestszentlőrinci Sportcsarnokban. A fiúk a legjobb három csapat egyikeként az aranyéremért küzdöttek. Egy vereséggel és egy döntetlennel - nagy küzdelemben -  a bronzérmet szereztük meg. Népes és csinos szurkolótábor kísérte el a fiúkat, a kupa végeztével együtt örültek harmadik helynek. A csapat kapusa, Stock Szabolcs lett a torna legjobb hálóőre, neki külön is gratulálunk. A díjakat Kozmann György helyettes államtitkár és Kű Lajos, sokszoros válogatott magyar labdarúgó adta át. A csapat tagjai: Ligetfalvi Márton, Sepp Márton, Kalmár Domonkos, Vecsei Botond, Kotmayer Péter, Stock Szabolcs, Kovács Márton, Lesták Benedek, Zolnay Dávid, Finkbeiner Márió, edzőjük Kutasy Pál!

GRATULÁLUNK!

Téli sporthírek

A hideg téli hónapokkal kezdődnek az igazi versenyek a prohászkás csapataink számára és ez az elmúlt három hónap is mozgalmasan telt, sok-sok versennyel és néhány szép eredménnyel. Ezekből csemegézünk a következőkben:

December elején a kosaras lányokkal látogattunk Törökbálintra a B33-as diákolimpia megyei döntőjére. Ez a kosárlabdázásnak a félpályás változata, ahol 3-3 ember játszik egymás ellen, kicsit egyszerűsített szabályok mellett. Látványos, gyors és izgalmas változata a mindenki által ismert kosárlabdázásnak, remekül lehet népszerűsíteni vele a sportágat. Két csapattal vettünk részt a döntőn, amelyen a IV. korcsoportos leány csapatunk a 16 résztvevő csapat közül az országos elődöntőre jogosító negyedik helyet szerezte meg.

A csapat tagjai: Zágoni Petra, Szabó Réka (7.a), Szeremley Bora (7.b) és Szűcs Laura (8.a). Gratulálunk!

Bővebben...

ŐSZI SPORTHÍREK

Az elmúlt három hónapban - ha egy kicsit lassan is - de fokozatosan "beindult" a prohászkás sportélet. Összegyűlt egy csokorra való szép siker, melyekről az alábbiakban számolunk be. HAJRÁ PROHI!

 

Bővebben...

Zánkai Sporttábor 2015

 

 

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a jól megszokott és megszeretett Zánkai Erzsébet-tábor Központ volt a helyszíne iskolánk hagyományos nyári sporttáborának. Lányok és fiúk vegyesen: kézilabdások, labdarúgók és röplabdások, a néha rosszabb időjárással mit sem törődve, egy hétig a közös szenvedélynek, a sportolás örömének hódolt. Napjaink a rendszeres edzések mellett sok-sok közös játékkal, balatoni fürdőzéssel, házibajnokságok mérkőzéseivel teltek és persze kellő gondot fordítottunk a pihenésre és feltöltődésre is. A tábor sikeres megrendezéséhez óriási segítséget kaptunk a Prohászka Alapítványtól és a gimnázium vezetőségétől, valamint Samu Györgyi tanárnőtől, ezúton is hálásan köszönjük. Idén 12 új taggal bővült a "halhatatlanok" köre, szeretettel köszöntjük és tudjuk őket a köreinkben.

Az alábbiakban Stock Szabolcs "őstáborozó" beszámolóját olvashatják:

Idén is, mint már több éve, megrendezésre került a zánkai Sporttábor. Július végén a reggeli órákban még nem is gondolta volna az ember, hogy ez a sok fáradt nebuló milyen intenzíven fog sportolni az elkövetkező pár napban. A monoton vonatút után mindenki birtokba vette a szobáját. Röviddel ezután kiosztásra került a tábor "egyen pólója", melynek hátára mindenki kiválaszthatta, hogy milyen nevet kér. A néha szemerkélő eső sem tántorított el minket attól, hogy jól érezzük magunkat. Minden nap két edzéssel készültek a testnevelők: Balogh Dániel és Kutasy Pál tanár urak. Ha a két edzés nem lett volna elég, le lehetett menni a strandra, ahol megrendezésre került a házi strandröplabda bajnokság. Ha a sportolás mellett valaki szellemi felüdülésre vágyott, akkor a tábor állandó vendége - Samu tanárnő - mindig kapható volt egy kis társasjátékra. A tábornak idén 12 új lakója volt, reméljük ez a szám a jövőben csak nőni fog. A hét végén fáradtan, de élményekkel tele tértünk haza. Jövőre ismét nyár (hol van az még!), ismét sporttábor, és (reméljük) ismét Zánka!

Balogh Dániel és Kutasy Pál