Egyetlen parancs van,
a többi csak tanács: 
igyekezz úgy érezni, 
gondolkodni, cselekedni, 
hogy mindennek a javára legyél."

-Weörös Sándor: A teljesség felé

 

<<  Január 2019  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
141516171820
2123242627
30   

 

Ökoiskola

 

http://tehetseg.hu

diákönkormányzatunk honlapja

ŐSZI SPORTHÍREK

Az elmúlt három hónapban - ha egy kicsit lassan is - de fokozatosan "beindult" a prohászkás sportélet. Összegyűlt egy csokorra való szép siker, melyekről az alábbiakban számolunk be. HAJRÁ PROHI!

 

A mi hősünk

A tanárok számára már becsengettek augusztus vége felé, amikor Timár Bernadett (9.a osztály) a Gödöllőn megrendezésre kerülő vadász-íjász világbajnokságon négy ponttal lemaradva a dobogóról a negyedik helyen végzett. Ezúton is gratulálunk neki!

Úsznak a Prohászkások

Az elmúlt tanévhez hasonlóan a hatodik évfolyam idén is kilenc alkalmas intenzív úszáson vehet részt a Rehabilitációs Intézet tanuszodájában. Szeptember végén a 6.a osztály kezdte el elsőként a foglalkozásokat, amelyek nagyon jó hangulatban teltek. A tematika szerint gyors, hát és mellúszás technikai képzése volt a követelmény, amelynek diákjaink szépen megfeleltek. Január második felétől a 6. b osztály következik.

Maratont is futottunk

Budapest először 1984-ben adott otthont olyan maratoni futóversenynek, ahol amatőr versenyzők is rajthoz állhattak.Az első verseny útvonala a Sportcsarnoktól indulva a belváros felé kanyargó 21 kilométer volt, melyet a maratonistáknak kétszer kellett megfutniuk. 18 országból érkeztek futók, összesen 625 férfi és 25 női célba érkezőt jegyzett fel a korabeli krónika. Már az első versenyen kiadtak műsorfüzetet, a végén pedig eredménylistát és pólót! A győztesek ebben az évben hölgyeknél Ladányiné Schaffner Antónia (BVSC) 2:40:10, illetve uraknál Kiss Zoltán (Budapesti Spartacus SC) 2:15:04. Ez az időeredmény azóta is fennálló fantasztikus pályacsúcs!
Bár 31 évvel később kora reggel eső fogadta az Ötvenhatosok terére érkezőket, mire a 42 kilométeres versenyre készülők közül mindenki átvette a rajtszámát, átöltözött és bemelegített, gyakorlatilag elállt az égi áldás, s ezután már csak enyhe csöpörgés kísérte a 27860 nevezőnek azt a részét, aki vasárnap állt rajthoz a 30. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon. Ennek hatalmas tömegnek a részese volt a Prohászka 8 diákja és 4 kísérő tanára is, akik hála a szorgalmas felkészülésnek, igen jó eredménnyel teljesítették a klasszikus maratoni távot a váltóversnyben
1. csapat. Prohi Two (Szabó Bernadett, Fazekas Dorottya, Bridge Henry, Lackfi Dorottya), idejük 3,46:41, helyezés 206.
2. csapat. Prohi Team (Vecsei Botond, Gyalog Ádám, Martin Anett, Géth Fruzsi), idejük 3,37:54, helyezés 136.
3. csapat. TanáROCK (Balogh Dániel, Kutasy Pál, Jelli Klára, Szarvas Mariann), idejük 3, 44:30, helyezés 206.

Vitorlás nagyhatalom?

Október 8-12. között Balatonfüreden rendezték meg a Magyar Optimist Bajnokságot. A kifejezetten gyerekek számára készült egyszemélyes vitorlással, az optimisttel 15 éves korig lehet versenyezni. Iskolánk tanulója, a 6.a osztályos Barsi Lívia a serdülő lányok között a dobogó legfelső fokára állhatott, megerősítve ezzel helyét a 2015-ös magyar ranglista élmezőnyében is

 

Eredmények a diákolimpián

Iskolánk labdarúgói, kézilabdása és röplabdásai kezdték meg egyelőre szereplésüket a diákolimpia megyei fordulóin, a következő eredményekkel:

Labdarúgás, IV. korcsoport: körzeti második hely.

Kézilabda, leány VI. korcsoport, nyílt kategória: megyei negyedik hely. Gratulálunk!

Röplabda, leány VI. korcsoport, nyílt kategória: megyei ötödik hely.

 

Egyházmegyei versenyek:

Ráckevén került megrendezésre IV. korcsoportos fiúk számára a Duna-Kupa elnevezésű egyházmegyei labdarúgó torna, ahol a fiaink igen jól szerepeltek és a második helyet szerezték meg.

Kardos tanár úr kézilabdásai Piliscsabán a Páduai Szent Antal Gimnázium által megrendezett egyházmegyei kézilabda torna őszi fordulóján vettek részt, ahol az előkelő második helyen végeztek. Gratulálunk az egész csapatnak!

Együttműködésben a Katolikus Iskolás Diák Sportszövetségével

A KIDS feltett szándéka, hogy az idei tanévtől kezdve minél több regionális versenyen tudjanak az ország katolikus iskoláiba járó diákjai versenyszerűen sportolni, erejüket összemérni. Ezzel az elképzeléssel találkozott iskolánk kezdeményezése:a gimnázium alapításának 25 éves évfordulója alkalmából megszervezésre kerülő Prohászka Röplabda Vándorkupa épp ideális versenyalkalomnak kínálkozott az együttműködésre. Négy csapat részvételével nívós mérkőzéseket láthattak a szurkolók november 26-án a sportcsarnokban, amelyen a következő végeredmény született:

1. Budaörs, Illyés Gimnázium

2. Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium

3. Prohászka

4. Lónyay utcai Református Gimnázium

Reméljük, hogy hamarosan további szép sportsikerekről számolhatunk be!

Balogh Dániel

 

 

 

Regisztrált tehetségpont

 

 

a mai ebéd:

- Fahéjas almaleves
- Milánói makaróni
kis bécsivel,
reszelt sajttal

(*glutén,tejtermék)