"Csak addig vagyunk szigorúak mások iránt,
míg magunkat nem ismerjük."

-Eötvös József

 

<<  Március 2019  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
181920
28293031

 

Ökoiskola

 

http://tehetseg.hu

diákönkormányzatunk honlapja

Téli sporthírek

A hideg téli hónapokkal kezdődnek az igazi versenyek a prohászkás csapataink számára és ez az elmúlt három hónap is mozgalmasan telt, sok-sok versennyel és néhány szép eredménnyel. Ezekből csemegézünk a következőkben:

December elején a kosaras lányokkal látogattunk Törökbálintra a B33-as diákolimpia megyei döntőjére. Ez a kosárlabdázásnak a félpályás változata, ahol 3-3 ember játszik egymás ellen, kicsit egyszerűsített szabályok mellett. Látványos, gyors és izgalmas változata a mindenki által ismert kosárlabdázásnak, remekül lehet népszerűsíteni vele a sportágat. Két csapattal vettünk részt a döntőn, amelyen a IV. korcsoportos leány csapatunk a 16 résztvevő csapat közül az országos elődöntőre jogosító negyedik helyet szerezte meg.

A csapat tagjai: Zágoni Petra, Szabó Réka (7.a), Szeremley Bora (7.b) és Szűcs Laura (8.a). Gratulálunk!

December 13-án a legifjabb röplabdások vettek részt a budapesti Vollé 2020 elnevezésű tornán. Két csapat képviselte az iskolánkat a versenyen, ahol egy bronzéremmel lettünk gazdagabbak. A Vasas Folyondár utcai sportcsarnoka kiváló helyszíne volt a rendezvénynek, ahol a sportág nagyjaival is találkozhattak a lányok.

Január első hétvégéjén rendezték meg a budapesi Egyetemi Katolikus Gimnáziumban a hagyományosnak mondható téli sportnapot, ahol színes programokkal és versenyekkel kedveznek a sportolni vágyó ifjúságnak. Érdekes sportbemutatót láthattunk egy viszonylag új sportágról, az ultimate frizbiről  és az állóképességét is tesztelhette mindenki az ergométeres gépekkel. Mi Stock Szabolcs vezényletével a vegyes röplabdában vettünk részt, ahol a csapat az első helyen végzett.

Szintén januárban rendezték meg a XX. Lónyay Focikupa első fordulóját, ahol a prohászkás csapat Kutasy tanár úr irányítása mellett két győzelemmel első helyen jutott a következő fordulóba. A Lónyay Kupa keresztény iskolák meghívásos tornája, színvonalas szervezéssel és mérkőzésekkel immár húsz éve. Idén 13 csapat nevezett, ebben az erős mezőnyben próbálunk minél jobb eredményt elérni. Február 27-én a második fordulóban is két győzelmet arattak a fiúk, így a legjobb három csapat egyikeként az aranyéremért fognak játszani március 5-én.

Februárban iskolánk adott otthont a IV. korcsoportos amatőr lány röplabda diákolimpia területi döntőjének, ahol a hazai csapat mellett a budaörsi Illyés Gimnázium, a budakeszi NSJG csapata és a dunaharaszti Baktay Gimnázium lányai vettek részt. A prohászkások három nagyszerű győzelemmel jutottak a váci döntőbe, értük március 16-án izgulhatunk.

2016. február 20-án a Klebelsberg Kuno Ált. Isk. és Gimn. sportcsarnokában került megrendezésre a Sportmászás Diákolimpia döntője. Iskolánkat hét tanuló képviselte a megmérettetésen: Császár Villő, Eszes Hunor, Anducska-Kemény Kadosa, Nagy Benjámin, Tusnády Nimród, Csidei Barnabás és Vermes Ábel.

Remek hangulat töltötte be a sportcsarnokot, a rendezés szuper volt, a gyerekek nagyon jól érezték magukat! A versenyen a falak áthajlásokkal voltak tűzdelve és igazán nehéz utakat építettek a szervezők, de versenyzőink kitartóan küzdöttek.

A III. korcsoportban Tusnády Nimród (6.a) szerezte meg az aranyérmet, első helyezést ért el! Nagyon büszkék vagyunk rá!

Február végén egy kis csapattal síelni indultunk Ausztriába, a muraui Kreischbergre. Rengeteg élménnyel gazdagodtunk, ragyogó napsütésben, nagyon jó minőségi pályákon síelhettünk. Délelőttönként a gyerekek sítudását gazdagítottuk, a technikájukat csiszolgattuk. A délutánok az ?élmény sízésről? szóltak: a golyóverseny, az ugratások, a félcső, a sebességmérés, játékok párban, a versenypálya, mind-mind a mókázás részei voltak. Esténként sosem maradt el a játék, a társasozás, utolsó este pedig egy vetélkedővel kovácsoltunk közösséget! Köszönjük a segítséget az iskola vezetőségétől! Gyertek jövőre is!